Sala de psicomotricitat


La sala de psicomotricitat ha de ser suficientment amplia perquè es puguin moure còmodament però que les seves dimensions tampoc siguin exagerades perquè es podrien sentir perduts.
El terra ha de permetre que puguin anar descalços i les parets han d'estar pintades d'un color clar, sense un excés de decoració que cridi l'atenció.
Per garantir la seguretat els elements potencialment perillosos (llums, radiadors...) han d'estar protegits.
La climatització ha de ser bona, perquè quan realitzin exercicis actius no tinguin excés de calor i quan estiguin quiets no passin fred.
En una paret i ha d'haver un mirall i en una altre una pissarra. També és necessari un armari pel material, espatlleres per realitzar exercicis d'exploració de l'espai vertical i bancs suecs que afavoreixen exercicis de salt i equilibri.
Aucouturier proposa la creació de 3 espais dins la sala, l'espai sensoriomotriu, l'espai simbòlic i l'espai per les representacions.
En l'espai sensoriomotriu es realitzen activitats sensoriomotores com trepar, caure, saltar, rodar, girar, etc. Prenen consciència de les seves possibilitats de moviment i adquireixen diferents habilitats. En aquest espai estan situades les espatlleres, matalassos, mòduls d'espuma, etc.
En l'espai simbòlic es potencia l'expressió i la creativitat. En aquest espai estan els mòduls d'espuma, les teles, etc.
En l'espai de representacions les propostes i els materials faciliten el treball cognitiu i la representació. L'objectiu és passar de la vivència emocional a la representació cognitiva. En aquest espai trobem blocs de fusta, papers, llapis de colors, etc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada